Big Band Waesiana

Great performance

Nieuws


view:  full / summary

Waesiana opnieuw te gast in zaal Roma

Posted by Waesiana on April 4, 2013 at 8:15 AM

John Oliver & Bigband Waesiana - A Tribute to Sinatra

Big Band Waesiana werd geboren in de schoot van de privémuziekschool die in de jaren '90 werd opgericht te Kieldrecht. Tijdens de beginjaren werd vooral muziek gebracht van Glenn Miller. In 2001 nam de huidige dirigent Jean Vonck het dirigeerstokje over van bezieler en stichter Patrick Verstiggel. De band grasduint op deze zondagse namiddag samen met zanger John Oliver door het oeuvre van Frank Sinatra en andere crooners. Tickets : www.roma.be


Waaslandse Big Band eert Frank Sinatra in Roma

Posted by Waesiana on October 11, 2012 at 8:00 AM

BEVEREN. De Waaslandse Big Band uit Beveren gaf op zaterdag 10 november een verrassingsoptreden tijdens het feest voor de vrijwilligers van de Antwerpse Roma. Daarmee komt het Beverse gezelschap in een rijtje naast Raymond van het Groenewoud en Helmut Lotti. Zo'n 600 aanwezigen hoorden de Waaslandse Big Band een ode brengen aan crooner Frank Sinatra, vertolkt door John Oliver uit Melsele.  Het publiek wist de muziek van de Waaslandse Big Band wel te smaken. De Beverse band sloot het optreden af met een aangepaste versie van 'De lichtjes van de Schelde', voor de gelegenheid omgedoopt tot 'De lichtjes van de Roma'. Dat was voor de 600 vrijwilligers een emotioneel moment. 

De Waaslandse Big Band bestaat bijna 20 jaar en is samengesteld uit uitsluitend Wase muzikanten: 7 saxen, 4 trombones, 4 trompetten, piano, gitaar, basgitaar en drums. Dirigent Jean Vonck leidt het orkest. De big band is het wel gewend om voor een talrijk publiek op te treden. De big band speelde eerder voor een uitverkocht CC Ter Vesten en verder in o.a. CC Ermenrike te Kieldrecht, CC Den Erker te Scherpenheuvel en CC De Centrale te Gent. Ondanks die ervaring vond de band het optreden in de Roma heel speciaal. Het gevoel van appreciatie blijkt wederzijds want de Antwerpse cultuurtempel nodigde de Waaslandse Big Band uit om volgend seizoen opnieuw langs te komen. (Bron: www.waaskrant.be)


Parkconcert 7 augustus 2011

Posted by Waesiana on May 19, 2011 at 9:40 AM

Op zondag 07 augustus 2011 speelt Big Band Waesiana in het kader van de Park Concerten.

Die namidag zal er ook nog een optreden zijn van de Koninklijke Fanfare Leopold- & Albertisten Kieldrecht.

De concerten vinden plaats op het terras van Cultuurcafe Ter Vesten te Beveren en starten om 14u30, de toegang is gratis.

A Tribute to Sinatra - 6 februari 2011

Posted by Waesiana on February 6, 2011 at 9:31 AM


Dancing at Scala

Posted by Waesiana on January 23, 2011 at 9:05 AM


Concert 8 januari 2010

Posted by Waesiana on January 9, 2010 at 8:11 PM

Vrijdag 8 januari werden we uitgenodigd om het jaarlijkse feest op te luisteren van de Beverse Dansschool.

Om 19u30 ging het combo van start met enkele gekende jazz deuntjes zodat de mensen muzikaal verwelkomt werden.

Wat later klonken de genodigden en de muzikanten  op het Nieuwejaar, waarna de Big Band begon met twee ijzersterke nummers. De rest van de avond werd ingedeeld met muziek en dansdemostratie's.

Het was een fijn concert en danken het bestuur van de Beverse Dansclub voor de uitnodiging.

EEN GEZOND EN GELUKKIG 2010

Posted by Waesiana on January 1, 2010 at 11:07 AM

Wij wensen iedereen een gezond en gelukkig 2010.

Op muzikaal vlak hopen we van weerom een succesvol jaar te kunnen uitbouwen.Rss_feed